Nieuw in Davilex Software 2018 (9.8.0)

Directe bankkoppeling

Heeft u een zakelijke rekening bij ABN AMRO Bank, ING Bank en/of Rabobank? Dan kunt u vanaf nu gebruikmaken van de directe bankkoppeling. Dat levert veel gemak op en bespaart veel tijd! Handmatig transacties downloaden en importeren in uw boekhouding behoort definitief tot het verleden. Vanaf nu kan dat met één druk op de knop!

Aanmelden directe bankkoppeling

Voordat u gebruik kunt maken van de directe bankkoppeling moet de koppeling geactiveerd worden. Dat kan in een paar eenvoudige stappen. Instructies vindt u in uw boekhoudprogramma op het tabblad Internetbankieren > groep Instellingen > Aanmelden voor directe bankkoppeling. Aan het gebruik van de directe bankkoppeling zijn kosten verbonden. Deze bedragen € 1,00 per maand per bankrekening. Daarnaast worden aansluitkosten ad € 12,50 in rekening gebracht.

Tip: Meld u voor 31 december a.s. aan voor de directe bankkoppeling, dan krijgt u de aansluitkosten cadeau!

nieuw in Davilex software 2018 (9.8.0)

Suppletie


Heeft u een BTW-aangifte ingediend bij de Belastingdienst en zijn er in aangifteperiode waarover u aangifte heeft gedaan, wijzigingen die van invloed zijn op de BTW-aangifte? Dan kunt u vanaf nu heel gemakkelijk via uw boekhoudprogramma een suppletie op de aangifte indienen. In het overzicht van afgesloten BTW-aangiften is nu een knop Suppletie toegevoegd. Met deze knop kunt u de aangifte direct laten herberekenen. De suppletie kunt u vervolgens direct versturen naar de Belastingdienst. Voorwaarde hiervoor is wel dat u zich heeft aangemeld voor het Davilex XBRL-portaal zodat u uw aangiften vanuit uw boekhoudprogramma kunt versturen.

Upgrade u nu naar Davilex Software 2018 (9.8.0), dan beschikt u natuurlijk over over nieuwe functionaliteit die we in voorgaande upgrades hebben toegevoegd. Onderstaand leest u er meer over!

Nieuw in Davilex Software 2017 (9.7.0)

Inkoopfacturen importeren


Makkelijk tijd besparen? Het kan met Davilex Software 2017 (9.7.0.). Deze versie maakt de import van inkoopfacturen in UBL-formaat mogelijk. Bij de import doet Davilex direct een boekingsvoorstel. Zo zijn de inkoopfacturen voortaan snel geboekt. Deze nieuwe functie is beschikbaar in alle boekhoudpakketten van Davilex.

Factuur om laten zetten naar UBL

Heeft uw leverancier geen factuur in UBL-formaat toegezonden, maar bijvoorbeeld een PDF? Dan kunt u deze inkoopfactuur voor een zeer gering bedrag om laten zetten naar een UBL-factuur. Er zijn diverse bedrijven die deze dienst aanbieden, zoals onze partner go2UBL. Op de add-ons-pagina vindt u meer informatie. 

nieuw in Davilex software 2017 (9.7.0)

UBL-facturen aanmaken


Met Davilex Software 2017 (9.7.0) maakt u het niet alleen uzelf makkelijk. Ook uw afnemer zal blij met u zijn. Want als u uw verkoopfacturen via e-mail verstuurt, dan kunt u vanaf nu direct een UBL-factuur genereren en meesturen met de PDF-factuur. Uw afnemer kan die UBL-factuur vervolgens weer gemakkelijk en snel importeren in zijn boekhouding. Om een UBL-factuur aan te maken, hoeft u in het formulier E-mail factuur alleen maar de optie UBL-factuur meesturen te markeren. Uw Davilex-software doet de rest. Deze nieuwe functie is beschikbaar in Davilex Factuur, Davilex Totaal en Davilex Totaal Pro. 

Nieuw in Davilex Software 2017 (9.7.0)

Ondersteuning hogere resolutie


Voor een goede weergave van de software van Davilex op grotere beeldschermen wordt vanaf nu een hogere schermresolutie / DPI waarde ondersteunt. Dit betekent dat het programma nu ook geoptimaliseerd is voor weergave op beeldschermen met een resolutie hoger dan 1920x1200.

nieuw in Davilex software 2017 (9.7.0)

sneller bladeren door grote lijsten


Een administratie kan veel gegevens bevatten. Zeker wanneer de lijsten langer zijn, is het lastiger om snel naar de gewenste gegevens te bladeren. De nieuwe functie 'Pagineren per pagina' brengt hier verandering in. Door deze vernieuwing kunt u voortaan sneller door grote lijsten bladeren. Het aantal regels waarmee u door de lijst bladert, kunt u zelf opgeven in de instellingen. Geeft u hier bijvoorbeeld 150 op, dan kunt u in de lijst direct bladeren naar regel 150, 300, 450 enz. In lijsten waar deze functie beschikbaar is, kunt u bladeren door onderaan de pagina bij Informatie op de pijlen te klikken. 

Davilex Software

Vernieuwde interface


De werkbalk en menu's hebben plaatsgemaakt voor een lint dat uit een aantal tabbladen bestaat waarop functies gegroepeerd worden weergegeven. De nieuwe gebruikersinterface heeft als groot voordeel dat navigeren binnen het programma sterk vereenvoudigd is. Want door functies gegroepeerd te presenteren op verschillende tabbladen, heeft u meer overzicht en kunnen functies direct gestart worden.

Davilex software

nieuw startscherm inclusief dashboard


Een handige nieuwe tool in Davilex Software is het financiële dashboard. Dit dashboard is standaard onderdeel van het startscherm en geeft een goede inkijk in de prestaties van uw onderneming. Het dashboard bestaat uit drie onderdelen: omzet per periode, kosten per periode en ouderdomsanalyse debiteuren die zowel in cijfers als in grafieken weergegeven worden. Zo ziet u altijd direct hoe uw onderneming ervoor staat.

Davilex Software

digitaal aangeven via sbr en digipoort


SBR is de standaard voor uitwisseling van financiële gegevens met onder meer de Belastingdienst. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het communicatiekanaal van de overheid: Digipoort. Sinds 2014 is SBR-rapportage verplicht gesteld voor diverse belastingaangiften. Met de huidige Davilex-software kunt u met hetzelfde gemak als voorheen uw BTW-aangifte en Opgaaf ICP samenstellen. Deze aangiften kunt u nu direct vanuit de software veilig versturen naar de Belastingdienst. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Davilex Software

makkelijk over op iban


De BBAN-rekeningnummers nog niet geconverteerd naar IBAN-rekeningnummers of nog niet gewend aan IBAN-rekeningnummers? De software van Davilex heeft een makkelijke conversietool om de oude BBAN-rekeningnummers om te zetten naar IBAN-rekeningnummer. Deze omzetting kan zowel op batchniveau als op relatieniveau.

Davilex Software

Windows 10


De nieuwste versie van de software is compatible met Windows 10. Dus mocht u in de (nabije) toekomst overstappen naar Windows 10, dan is uw Davilex-software er klaar voor.

Davilex Software

een greep uit de overige vernieuwingen

 • De lettergrootte kan eenvoudig aangepast worden naar uw behoefte
   
 • De volgorde documentregels, zoals boekstukregels, kunnen eenvoudig worden aangepast
   
 • Bij het toevoegen van een bankboekstuk kunt u ook zoeken op een openstaande post
   
 • ‘Snel aan de slag’: eenvoudig markeren van acties die u vanaf het Startscherm wilt kunnen openen
   
 • ‘Favoriete rapporten’: eenvoudig markeren van rapporten die u  vanaf het Rapportscherm wilt kunnen openen
   
 • Informatieschermen om snel detailinformatie te kunnen inzien