tips voor penningmeesters

extra inkomsten voor uw vereniging of stichting

Penningmeester tips voor extra inkomsten

De begroting van de vereniging of stichting sluitend houden, voor veel penningmeesters is het een behoorlijke klus. Gelukkig zijn er vele manieren om fondsen te werven. We hebben er een aantal voor u verzameld en zullen u hier de komende periode kennis laten maken met andere beproefde manieren om geld in te zamelen. We zien u dus graag terug op deze pagina speciaal voor penningmeesters!

tips voor penningmeesters

Zamel oude mobiele telefoons in


Houd onder uw leden een inzamelingsactie om oude mobieltjes op te halen. Die leveren namelijk nog flink wat geld op: per mobiel tussen de 10 en 150 euro. Inzamelen en inleveren is niet alleen goed voor de kas van uw vereniging of stichting, u helpt er ook nog eens het milieu mee. Dubbel voordeel dus! Er zijn diverse bedrijven die oude mobieltjes opkopen. U vindt ze eenvoudig door 'geld voor je telefoon' te googelen. 

tips voor penningmeesters

Doe mee met NLDoet


De grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLDoet, wordt op 9 en 10 maart 2018 gehouden. Dat lijkt nog ver weg, maar u kunt nu alvast nadenken over welke grote klus u volgend jaar zou willen te klaren. Daarnaast is NLDoet een uitgelezen kans om uw vereniging of stichting te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven! Kan het clubhuis of de tuin wel een opknapbeurt gebruiken of wilt u bijvoorbeeld een gezellig dagje uit voor ouderen of gehandicapten organiseren? Doe dan mee met NLDoet. U kunt uw klus begin 2018 aanmelden en direct een bijdrage van maximaal € 450,- aanvragen bij het Oranje Fonds, de organisator van NLDoet.

tips voor penningmeesters

(S)teun Fondsenwerving 

Tips voor penningmeesters, (s)teun fondswerving

Gemakkelijk en snel geld inzamelen kan met de (s)teunboekjes van (s)teun. Een (s)teunboekje bevat 25 spaarvarkentjes met daarop een kraslaag. Onder elke kraslaag staat een bedrag tussen €0,50 en €3,00. Vrijwilligers gaan met de boekjes 'de boer op'. De bedoeling is dat mensen een varkentje krassen en het geldbedrag dat gekrast wordt doneren. Als dank ontvangt de donateur een aantal kortingscoupons. Elk (s)teunboekje levert een bedrag op van €50,-. De boekjes kosten €12,50 per stuk (incl. BTW). Netto opbrengst per boekje is dus €37,50. Kijk voor meer informatie op steun.nl.

tips voor penningmeesters

beursvloer

Tips voor penningmeesters, beursvloer

Beursvloer is de ideale manier om lokale bedrijven te ontmoeten die iets voor uw organisatie willen betekenen. Het doel van een beursvloer is het maken van een match, waarbij gehandeld wordt met gesloten beurzen. Een ondernemer biedt bijvoorbeeld materialen, diensten of kennis aan. U als vereniging of stichting zet daar een tegenprestatie tegenover. Dat kan van alles zijn, van het ter beschikking stellen van de kantine tot het organiseren van een clinic, de mogelijkheden zijn legio. Op beursvloer.com en op de internetpagina's van de lokale beursvloeren vindt u vele inspirerende ideeën. 

tips voor penningmeesters

Grote Clubactie

Grote clubactie voor extra inkomsten

De Grote Clubactie biedt verenigingen de mogelijkheid om gemakkelijk extra inkomsten te werven. Vanuit de stichting, die al ruim 40 jaar deze loterij organiseert en dit doet zonder winstoogmerk, streeft de Grote Clubactie ernaar om een zo hoog mogelijk bedrag direct terug te laten vloeien naar de club. Van ieder lot à € 3,- gaat maar liefst 80% (= € 2,40) naar de vereniging. Gemiddeld haalt een vereniging met de Grote Clubactie € 1.500,- op. Tegenwoordig maakt de online verkoopmethode van de Grote Clubactie het mogelijk om via een online omgeving loten te verkopen. Vanuit Davilex Club exporteert u eenvoudig uw leden naar de website van de Grote Clubactie en binnen 10 minuten heeft u uw actie gerealiseerd!