Einde support Windows

Microsoft gaat stoppen met de technische ondersteuning van Windows 7, Windows server 2008 en Windows server 2008 R2 op 14 januari 2020. Op de volgende pagina vindt u meer informatie hierover. Als gevolg daarvan komen er de laatste tijd ook meer vragen binnen over het migreren van Davilex naar een nieuwe computer, de ondersteuning van Davilex en de installatie van Davilex. Alle informatie die nodig is om Davilex zo succesvol mogelijk over te zetten op een nieuwe computer met een nieuwere versie van Windows vindt u in dit artikel.

Ondersteuning

Davilex Business Software is afhankelijk van Windows voor een groot deel van functionaliteit, dit betekent dat Davilex vanaf 14 januari 2020 ook geen ondersteuning biedt voor Windows 7, Windows server 2008 en Windows server 2008 R2. Er zullen dus geen verbeteringen uitkomen in Davilex voor problemen die zich specifiek in Windows 7, Windows server 2008 en Windows server 2008 R2 voordoen. Davilex zal functioneel dus nog gewoon werken maar we adviseren net als Microsoft om te upgraden naar een recente Windows-versie.

Meer informatie over de systemen en versies van Windows die Davilex ondersteunt vindt u hier. Windows 7, Windows server 2008 en Windows server 2008 R2 zal in de loop van 2020 uit de systeemvereisten verwijderd worden.

Installatie

Werkt u met Davilex Business Software en Windows 7, Windows server 2008 of Windows server 2008 R2? Dan is het advies van Davilex om een nieuwere versie van Microsoft Windows aan te schaffen. Afhankelijk van uw situatie kunt u de volgende documentatie in uw voordeel inzetten.

Nieuwe pc binnen een single user-installatie (1 gebruiker)
Wanneer u Davilex en de database op dezelfde pc heeft geïnstalleerd en dus werkt in een standalone omgeving, dan kunt u de stappen van het onderstaande artikel volgen om Davilex naar de nieuwe pc over te zetten:

U kunt deze stappen tevens toepassen wanneer u de machine zelf behoudt, maar hierop een nieuwe versie van Windows installeert.

Nieuwe server in een server-client omgeving (meerdere gebruikers)
Wanneer u de databaseserver gaat vervangen in een omgeving waarin één of meer werkstations aan de databaseserver gekoppeld zijn, dan dient Davilex in zijn geheel naar de nieuwe databaseserver te worden overgezet.

Volg de stappen van het onderstaande artikel om Davilex te verplaatsen en vervolgens de rechten op de server en de verbinding met de werkstations in te stellen.

Nieuw werkstation in een server-client omgeving (meerdere gebruikers)
Wanneer u een werkstation gaat vervangen in een omgeving met meerdere gebruikers, dan hoeft u Davilex alleen opnieuw te installeren op het nieuwe werkstation via de setup van Davilex. Tijdens de installatie krijgt u de mogelijkheid om te verbinden met de database op de server.

Let op: In een server-client omgeving dient de versie van Davilex op de werkstations gelijk te zijn aan de versie die op de server geïnstalleerd is. De laatste versie van Davilex kunt u downloaden via het Gebruikersportaal. De versie van Davilex op uw server vindt u in Davilex terug onder Info in Davilex.
Vragen?

Vragen?

Neem op werkdagen tussen 08.45 en 17.00 uur contact met ons op voor een advies op maat.

030 - 6391 555

info@davilex.nl

Vragen of advies?

Neem contact op

Wij helpen u graag bij het kiezen van uw juiste oplossing. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel 030-6391 555 of maak gebruik van het contactformulier.

* Verplicht veld

Davilex is onderdeel van de Visma Groep
KVK Nummer: 30185090