boekhoudtips

sneller boekhouden 

Boekhoudtips voor tijdbesparing

Onderzoek heeft uitgewezen dat ondernemers zo'n twee dagen per maand kwijt zijn aan de administratie. Sneller boekhouden levert direct een flinke tijdbesparing op. Tijd die u kunt besteden in waar u het beste in bent: ondernemen.

Daarom hebben we, in samenwerking met MKB Servicedesk, een aantal handige tips verzameld waarmee u uw boekhouding sneller bij kunt houden en zo veel tijd kunt besparen. Doe u voordeel met deze tips en start met sneller boekhouden!

boekhoudtips

vermijd de schoenendoos

Boekhoudtips, boek rekeningen direct

Het is vervelend om iedere inkomende rekening meteen in te boeken. Maar het is nog vervelender om later in een grote stapel paperassen verzameld in de welbekende schoenendoos naar uw documenten te moeten zoeken. Boek rekeningen direct, scan ze in en sla ze op in het juiste mapje. Zo heeft u uw gegevens altijd bij de hand.

Tip: Davilex Online kent hier een hele handige functie voor: de digitale schoenendoos. Hierin kunt u alle documenten die betrekking hebben op de administratie overzichtelijk bewaren.

boekhoudtips

minder handmatig boeken

Boekhoudtips, minder handmatig boeken
Uw boekhoudprogramma kan eenvoudig worden gekoppeld aan andere programma's. Dat zorgt ervoor dat gegevens nagenoeg automatisch verwerkt worden in de boekhouding en dat scheelt heel veel tijd. Bankafschriften handmatig inkloppen is bijvoorbeeld helemaal niet nodig, u kunt u de transacties ook eenvoudig importeren in uw boekhouding.

Het koppelen van de boekhouding aan uw salaris-administratie of webshop levert naast gemak natuurlijk ook een flinke tijdbesparing op. Daarnaast kan uitbreiding van het boekhoudpakket met aanvullende modules als facturatie, of voorraad- en orderbeheer ervoor zorgen dat u efficiënter en dus sneller kunt werken.

boekhoudtips

minder inkoopfacturen

Boekhoudtips,  werk met verzamelfacturen

Doet u veel zaken met dezelfde bedrijven? Vraag hen om producten of diensten niet langer afzonderlijk te factureren, maar bijvoorbeeld eens per maand een verzamelfactuur te maken. Als u een goede werkrelatie met hen hebt, zijn ze hier waarschijnlijk best toe bereid. En minder facturen = minder verwerking = minder tijd kwijt.

Ook handig: stuurt u zelf vaak facturen die qua inhoud nagenoeg hetzelfde zijn? Standaardiseer de facturen dan. Davilex Factuur kent hier een makkelijke functie voor. Eén keer invoeren en u kunt voortaan nieuwe facturen baseren op deze standaardfactuur. Dat levert u direct een flinke tijdbesparing op. 

boekhoudtips

importeer uw inkoopfacturen

Importeer uw UBL-facturen

Makkelijk tijd besparen? Importeer uw inkoopfacturen! Dat is heel eenvoudig. Veel bedrijven sturen met hun elektronische factuur al een factuur in UBL-formaat mee. Daarnaast zijn er diverse partijen die uw inkoopfactuur om kunnen zetten naar UBL, zoals onze partner go2UBL. Facturen in UBL-formaat kunt u importeren in uw boekhouding. Het programma doet direct een boekingsvoorstel dat u alleen nog maar hoeft te accorderen. De factuur wordt vervolgens automatisch geboekt. Makkelijk, snel en foutloos. De import van UBL-facturen is nu alleen nog beschikbaar in Davilex Online, maar (zeer) binnenkort ook in Davilex Software voor Windows. 

boekhoudtips

ga elektronisch factureren

Boekhoudtips, ga elektronisch factureren
Verstuurt u uw facturen nog via de post? Dan kunt u gemakkelijk een flinke tijdsbesparing realiseren door uw facturen voortaan digitaal te versturen. Dat is niet alleen vele malen sneller dan de traditionele manier van verzenden, het is ook aanmerkelijk goedkoper. 

Veel facturatiepakketten, zoals Davilex Factuur en Davilex Online Factuur, bieden standaard de mogelijkheid om facturen elektronisch te versturen. Dus check uw facturatiepakket, stap over naar digitaal factureren en bespaar voortaan veel tijd.

boekhoudtips

controleer regelmatig

Boekhoudtips, controleer regelmatig uw administratie

Neem elke week een moment om te controleren of de administratie correct is bijgewerkt, of vraag een medewerker om dit te doen. Dit voorkomt dat je voor vervelende verrassingen komt te staan als je bijvoorbeeld belastingaangifte moet doen.

Het kost minder tijd om kleine problemen meteen op te lossen, dan om grote problemen achteraf te moeten bijsturen.

boekhoudtips

ken uw boekhoudprogramma

Boekhoudtips, ken uw boekhoudprogramma
Boekhoudprogramma's kennen vele tools die het bijhouden van de administratie aanzienlijk makkelijker maken. Goed gebruikmaken van deze tools levert dus een flinke tijdsbesparing op. Op een snelle manier kennismaken met de tools? Op ons Vimeo-kanaal vindt u korte instructiefilmpjes over uiteenlopende onderwerpen. Ook een aanrader: volg een training! Niet alleen nuttig als u nog maar net met de software werkt, ook meer ervaren gebruikers laten we zien hoe de software nog efficiënter ingezet kan worden. Bekijk het trainingsoverzicht voor de mogelijkheden!