• Stap over naar Visma eAccounting

  Slim boekhoud- & facturatiepakket, meer functionaliteit voor een lagere prijs!

Wat is Visma eAccounting?

Visma eAccounting is een slim online boekhoud- en facturatieprogramma dat méér mogelijkheden biedt dan Davilex Online. Bijkomend voordeel: de abonnementsprijs is lager dan het bedrag dat u nu maandelijks betaalt voor het gebruik van Davilex Online! Een overstap naar Visma eAccounting levert u dus alleen maar voordeel op! Overstappen is bovendien heel makkelijk, want wij regelen alles voor u! Op deze pagina vindt u meer informatie over Visma eAccounting. Daarnaast vindt u hier alles wat u moet weten over een zorgeloze overstap naar dit makkelijke online boekhoud- en facturatieprogramma.

Visma eAccounting = online boekhouden + factureren + website voor slechts € 15,- p/m

 • Altijd en overal toegang tot uw administratie, dus ook op uw smartphone en tablet
 • Bankrekening gekoppeld aan uw administratie (directe bankkoppeling), dus altijd actuele cijfers
 • Gratis apps
 • Facturen versturen vanaf uw mobiel of tablet
 • Speciale app om foto's van uw bonnetjes te maken, zo bespaart u zichzelf bergen papierwerk
 • Direct inzicht in openstaande facturen
 • Makkelijk en snel betaalherinneringen aanmaken
 • Online samenwerken met uw accountant of zelf uw boekhouding doen
 • Veilig op Europese servers in datacenters met ISO/IEC 27001-certificering

Visma eAccounting gratis uitproberen?

We kunnen ons maar al te goed voorstellen dat u voordat u de keuze maakt om over te stappen, eerst wat uitgebreider kennis wilt maken met Visma eAccounting. Vraag daarom direct uw gratis proefabonnement van 30 dagen aan en ontdek de vele voordelen van dit slimme online boekhoudprogramma voor ondernemers!

Overstappen naar online boekhoudprogramma Visma eAccounting

Bekijk de mogelijkheden met de Visma eAccounting Preview app!

Wilt u een snelle indruk krijgen van Visma eAccounting? Download de Visma eAccounting Preview app! Deze app laat u alle mogelijkheden zien: boekhouding, facturatie, gratis website, webshopkoppelingen en aanvullende modules. Download de Preview app direct via Google Play of App Store.

Download via Google Play      Download in App Store

Eenvoudig overstappen naar Visma eAccounting

Bent u enthousiast geworden over Visma eAccounting en wilt u overstappen naar dit gebruiksvriendelijke online boekhoudpakket? Dat kan met behoud van uw huidige Davilex Online-administratie! Over de overstap hoeft u zich geen zorgen te maken, want wij nemen u al het werk uit handen. Nadat u een (betaald) abonnement heeft afgesloten op Visma eAccounting, kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak voor de migratie. Op de afgesproken dag starten onze specialisten met het overzetten van uw administratie. Veelal heeft u binnen een dag weer de beschikking over uw boekhouding. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan het migreren van uw administratie. Bel voor het maken van een afspraak op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar 030-6391 555, optie 1 of stuur een bericht via het contactformulier.

Welke administratiegegevens worden geconverteerd?

Wel geconverteerd Niet geconverteerd
1 boekjaar (lopend boekjaar)x
Grootboekrekeningenx
Artikelenx
Crediteurenx
Debiteurenx
Meerdere boekjarenx
Factuurlay-outsx
Kopiefacturenx
Vergelijkende cijfersx
Direct een afspraak maken

Direct een afspraak maken

Zorgeloos en snel overstappen naar Visma eAccounting? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor de migratie van uw Davilex Online-administratie en wij regelen het voor u!

030 - 6391 555 (optie 3)

06 5513 22 23

info@davilex.nl

Boekhoudpakketten vergelijken?

Benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten tussen Davilex Online en Visma eAccounting? Check de vergelijkingstabel!

Veelgestelde vragen

 • Overstappen van Davilex Online naar Visma eAccounting

  Wat zijn de verschillen tussen Davilex Online en Visma eAccounting?

  Visma eAccounting is natuurlijk een ander pakket dan Davilex Online en dat betekent een andere menustructuur en vensters die er anders uitzien. Visma eAccounting is net als Davilex Online makkelijk in gebruik zodat u er snel mee zult leren werken. Online trainingen, webinars, video's en handleidingen helpen u daarbij.

  Stapt u over naar Visma eAccounting, dan krijgt u daar veel voor terug. Zo kent Visma eAccounting een aantal handige functies waarover u in Davilex Online niet beschikt. We hebben de verschillen en overeenkomsten voor u op een rij gezet in een overzichtelijke vergelijkingstabel.

  Kan ik kosteloos overstappen naar Visma eAccounting?

  Ja, u kunt kosteloos overstappen naar Visma eAccounting. Wanneer u overstapt, geldt geen opzegtermijn voor Davilex Online niet en wordt het reeds door u betaalde abonnementsbedrag voor Davilex Online verrekend met uw factuur voor Visma eAccounting.

  U kunt met behoud van uw administratie overstappen naar Visma eAccounting. Migratie van 1 boekjaar (het voorgaande of het lopende) wordt door ons kosteloos verzorgd.

  Hoe zit het met de wettelijke bewaartermijn?

  Bij de overstap van Davilex Online naar Visma eAccounting wordt uitsluitend het lopende boekjaar (of het voorgaande boekjaar wanneer u het lopende boekjaar opnieuw wilt beginnen) geconverteerd. Om gegevens van voorgaande boekjaren te bewaren, kunt u in Davilex Online een XML Auditfile genereren en het bestand exporteren. Krijgt u te maken met controle van uw financiele administratie door de Belastingdienst, dan kunt u deze Auditfile overleggen. In de brochure van de Belastingdienst leest u er meer over.

  Kan ik mijn administratie meenemen naar Visma eAccounting?

  Stapt u over naar Visma eAccounting, dan kunnen wij uw administratie kosteloos migreren. Bij de migratie wordt 1 boekjaar (het lopende boekjaar of het voorgaande boekjaar als u een nieuw boekjaar start in Visma eAccounting),  grootboekrekeningen, debiteuren, crediteuren en artikelen meegenomen. 

  Kan ik niet beter het huidige boekjaar afmaken in Davilex Online en per 1 januari overstappen?

  Overstappen op 1 januari lijkt gunstig, maar de praktijk wijst anders uit. Op de eerste plaats is het op onze supportafdeling rond de jaarwisseling altijd erg druk. U bent dan zeker niet de enige die een vraag stelt. Daarnaast heeft u in deze periode doorgaans ook zelf andere dingen aan u hoofd; budgetten, de jaarafsluiting of wellicht de periodieke drukte van het jaar (afhankelijk van uw business). In praktijk zien we dat overstappen op een ander moment in het jaar vaak beter uitpakt:

  • u heeft zelf de tijd om u in de nieuwe mogelijkheden te verdiepen
  • wij kunnen u beter ondersteunen

  Feit blijft dat u een nieuw pakket leert kennen en er mee moet leren omgaan. Het aanmaken van die eerste factuur, het inboeken van dat eerste bankafschrift is toch altijd even wennen en dan maakt het niet uit of dat 2 september of 2 januari is.

  Wat zijn de consequenties voor mijn maandelijkse kosten?

  Dat hangt af van uw situatie: gebruikt u naast boekhouden bijvoorbeeld ook facturatie, heeft u meerdere administraties of extra gebruikers?

  In basis is het maandelijkse tarief voor Visma eAccounting lager dan voor Davilex Online, namelijk € 15,- per maand voor boekhouden inclusief factureren (versus € 25,90 voor Davilex online) en inclusief app.


  Wij adviseren u om de uitbreiding Financial Overview (€ 6,- per maand) daarbij direct aan te schaffen (totaal € 21,-). Extra gebruikers kosten € 9,- per maand en voor een extra administratie wordt 15,- (extra abonnement) of € 9,- (extra abonnement eAccounting Solo- geen bankenkoppeling oa) in rekening gebracht.


  Wilt u de precieze gevolgen voor u weten? Neem contact met ons op, we informeren u graag.

  Ben ik verplicht om over te stappen naar Visma eAccounting?

  Nee, dat bepaalt u uiteindelijk zelf. Wel zijn wij ervan overtuigd dat Visma eAccounting een oplossing is waar u tevreden mee zult zijn en waar u meer mogelijkheden mee heeft. Niet voor niets gebruiken inmiddels al meer dan 100.000 organisaties Visma eAccounting.  Kiest u ervoor om niet over te stappen, dan wordt u gehouden aan de opzegtermijn van uw abonnement. Wanneer wij een besluit hebben genomen over een einddatum van Davilex Online dan zullen wij u daarover zo spoedig mogelijk informeren.

  Stopt Davilex Online?

  Wij zijn ervan overtuigd dat Visma eAccounting u als ondernemer veel voordeel biedt. Dit is dan ook de online software waar wij de toekomst mee ingaan. Dat betekent dat alle nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd worden in Visma eAccounting. Het is daarom logisch dat Davilex Online op termijn zal stoppen. Op dit moment hebben wij echter nog geen einddatum bepaald. Wij blijven het product en de gebruikers gewoon ondersteunen zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Zodra wij de einddatum van Davilex Online vastgesteld hebben, stellen wij u hiervan op de hoogte.

Vragen of advies?

Neem contact op

Wij helpen u graag bij het kiezen van uw juiste oplossing. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel 030-6391 555, optie 1, stuur een bericht via WhatsApp (06-55 132 223) of maak gebruik van het contactformulier.

* Verplicht veld

Davilex is onderdeel van de Visma Groep
KVK Nummer: 30185090