• Dringend advies: stop uiterlijk 1 juli a.s. met Davilex Online

  Dringend advies: stop uiterlijk 1 juli a.s. met Davilex Online

   

ONDERNEEM NU ACTIE, BEL 030-6391 555 (optie 1)

Breng uw boekhouding niet in gevaar, stap tijdig over naar Visma eAccounting. 1 juli is daarvoor het beste moment omdat het de start van een nieuwe boekhoudperiode is. Davilex Online stopt 15 september a.s. definitief. U kunt uw BTW-aangifte over het 3e kwartaal niet in Davilex Online afsluiten. Houd het overzicht en boek uw in- en verkopen vanaf 1 juli a.s. in uw nieuwe boekhoudprogramma. Bel direct voor een afspraak om uw administratie te migreren naar Visma eAccounting: 030-6391 555, optie 1.

Wat is Visma eAccounting?

Visma eAccounting is een slim online boekhoud- en facturatieprogramma dat méér mogelijkheden biedt dan Davilex Online. Bijkomend voordeel: de abonnementsprijs is lager dan het bedrag dat u nu maandelijks betaalt voor het gebruik van Davilex Online! Een overstap naar Visma eAccounting levert u dus alleen maar voordeel op! Overstappen is bovendien heel makkelijk, want wij regelen alles voor u! Op deze pagina vindt u meer informatie over Visma eAccounting. Daarnaast vindt u hier alles wat u moet weten over een zorgeloze overstap naar dit makkelijke online boekhoud- en facturatieprogramma.

Visma eAccounting = online boekhouden + factureren + website voor slechts € 15,- p/m

 • Altijd en overal toegang tot uw administratie, dus ook op uw smartphone en tablet
 • Bankrekening gekoppeld aan uw administratie (directe bankkoppeling), dus altijd actuele cijfers
 • Gratis apps
 • Facturen versturen vanaf uw mobiel of tablet
 • Speciale app om foto's van uw bonnetjes te maken, zo bespaart u zichzelf bergen papierwerk
 • Direct inzicht in openstaande facturen
 • Makkelijk en snel betaalherinneringen aanmaken
 • Online samenwerken met uw accountant of zelf uw boekhouding doen
 • Veilig op Europese servers in datacenters met ISO/IEC 27001-certificering

Visma eAccounting gratis uitproberen?

We kunnen ons maar al te goed voorstellen dat u voordat u de keuze maakt om over te stappen, eerst wat uitgebreider kennis wilt maken met Visma eAccounting. Vraag daarom direct uw gratis proefabonnement van 30 dagen aan en ontdek de vele voordelen van dit slimme online boekhoudprogramma voor ondernemers!

Overstappen naar online boekhoudprogramma Visma eAccounting

Bekijk de mogelijkheden met de Visma eAccounting Preview app!

Wilt u een snelle indruk krijgen van Visma eAccounting? Download de Visma eAccounting Preview app! Deze app laat u alle mogelijkheden zien: boekhouding, facturatie, gratis website, webshopkoppelingen en aanvullende modules. Download de Preview app direct via Google Play of App Store.

Download via Google Play      Download in App Store

Eenvoudig overstappen naar Visma eAccounting

Bent u enthousiast geworden over Visma eAccounting en wilt u overstappen naar dit gebruiksvriendelijke online boekhoudpakket? Dat kan met behoud van uw huidige Davilex Online-administratie! Over de overstap hoeft u zich geen zorgen te maken, want wij nemen u al het werk uit handen. Nadat u een (betaald) abonnement heeft afgesloten op Visma eAccounting, kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak voor de migratie. Op de afgesproken dag starten onze specialisten met het overzetten van uw administratie. Veelal heeft u binnen een dag weer de beschikking over uw boekhouding. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan het migreren van uw administratie. Bel voor het maken van een afspraak op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar 030-6391 555, optie 1 of stuur een bericht via het contactformulier.

Liever overstappen zonder financiële gegevens, maar mét behoud van relatie- en/of artikelgegevens?

Ook dat kan! Lees er alles over op de pagina Overstappen - Doe het zelf

Welke administratiegegevens worden geconverteerd?

Wel geconverteerd Niet geconverteerd
1 boekjaar (lopend boekjaar)x
Grootboekrekeningenx
Artikelenx
Crediteurenx
Debiteurenx
Meerdere boekjarenx
Factuurlay-outsx
Kopiefacturenx
Vergelijkende cijfersx
Bekijk het volledige overzicht >>
Direct een afspraak maken

Direct een afspraak maken

Zorgeloos en snel overstappen naar Visma eAccounting? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor de migratie van uw Davilex Online-administratie en wij regelen het voor u!

030 - 6391 555 (optie 1)

06 5513 22 23

info@davilex.nl

Boekhoudpakketten vergelijken?

Benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten tussen Davilex Online en Visma eAccounting? Check de vergelijkingstabel!

Veelgestelde vragen

 • Overstappen van Davilex Online naar Visma eAccounting

  Wat zijn de verschillen tussen Davilex Online en Visma eAccounting?

  Visma eAccounting is natuurlijk een ander pakket dan Davilex Online en dat betekent een andere menustructuur en vensters die er anders uitzien. Visma eAccounting is net als Davilex Online makkelijk in gebruik zodat u er snel mee zult leren werken. Online trainingen, webinars, video's en handleidingen helpen u daarbij.

  Stapt u over naar Visma eAccounting, dan krijgt u daar veel voor terug. Zo kent Visma eAccounting een aantal handige functies waarover u in Davilex Online niet beschikt. We hebben de verschillen en overeenkomsten voor u op een rij gezet in een overzichtelijke vergelijkingstabel.

  Kan ik kosteloos overstappen naar Visma eAccounting?

  Ja, u kunt kosteloos overstappen naar Visma eAccounting. Wanneer u overstapt, geldt geen opzegtermijn voor Davilex Online niet en wordt het reeds door u betaalde abonnementsbedrag voor Davilex Online verrekend met uw factuur voor Visma eAccounting.

  U kunt met behoud van uw administratie overstappen naar Visma eAccounting. Migratie van 1 boekjaar (het voorgaande of het lopende) wordt door ons kosteloos verzorgd.

  Hoe zit het met de wettelijke bewaartermijn?

  Bij de overstap van Davilex Online naar Visma eAccounting wordt uitsluitend het lopende boekjaar (of het voorgaande boekjaar wanneer u het lopende boekjaar opnieuw wilt beginnen) geconverteerd. Om gegevens van voorgaande boekjaren te bewaren, kunt u in Davilex Online een XML Auditfile genereren en het bestand exporteren. Krijgt u te maken met controle van uw financiele administratie door de Belastingdienst, dan kunt u deze Auditfile overleggen. In de brochure van de Belastingdienst leest u er meer over.

  Kan ik mijn administratie meenemen naar Visma eAccounting?

  Stapt u over naar Visma eAccounting, dan kunnen wij uw administratie kosteloos migreren. Bij de migratie wordt 1 boekjaar (het lopende boekjaar of het voorgaande boekjaar als u een nieuw boekjaar start in Visma eAccounting),  grootboekrekeningen, debiteuren, crediteuren en artikelen meegenomen. 

  Welke administratiegegevens worden meegenomen naar Visma eAccounting?

  Wanneer u overstapt naar Visma eAccounting, kunt u ervoor kiezen om alleen de stamgegevens van de administratie mee te nemen (rekeningschema, relaties, artikelen). U kunt er ook voor kiezen om meer financiële gegevens te migreren. Welke gegevens wel/niet gemigreerd worden hebben we overzichtelijk op een rij gezet. U vindt het overzicht op: 

  www.davilex.nl/Overstappen/Migratiegegevens

   

  Wat zijn de consequenties voor mijn maandelijkse kosten?

  Dat hangt af van uw situatie: gebruikt u naast boekhouden bijvoorbeeld ook facturatie, heeft u meerdere administraties of extra gebruikers?

  In basis is het maandelijkse tarief voor Visma eAccounting lager dan voor Davilex Online, namelijk € 15,- per maand voor boekhouden inclusief factureren (versus € 25,90 voor Davilex online) en inclusief app.


  Wij adviseren u om de uitbreiding Financial Overview (€ 6,- per maand) daarbij direct aan te schaffen (totaal € 21,-). Extra gebruikers kosten € 9,- per maand en voor een extra administratie wordt 15,- (extra abonnement) of € 9,- (extra abonnement eAccounting Solo- geen bankenkoppeling oa) in rekening gebracht.


  Wilt u de precieze gevolgen voor u weten? Neem contact met ons op, we informeren u graag.

  Ben ik verplicht om over te stappen naar Visma eAccounting?

  Nee, dat bepaalt u uiteindelijk zelf. Wel zijn wij ervan overtuigd dat Visma eAccounting een oplossing is waar u tevreden mee zult zijn en waar u meer mogelijkheden mee heeft. Niet voor niets gebruiken inmiddels al meer dan 100.000 organisaties Visma eAccounting.  Kiest u ervoor om niet over te stappen, dan wordt u gehouden aan de opzegtermijn van uw abonnement. Wanneer wij een besluit hebben genomen over een einddatum van Davilex Online dan zullen wij u daarover zo spoedig mogelijk informeren.

  Stopt Davilex Online?

  Wij zijn ervan overtuigd dat Visma eAccounting u als ondernemer veel voordeel biedt. Dit is dan ook de online software waar wij de toekomst mee ingaan. Dat betekent dat alle nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd worden in Visma eAccounting.

  Davilex Online zal op 15 september 2019 stoppen. Dit betekent dat u Davilex Online tot 15 september 2019 kunt blijven gebruiken en ook onze support medewerkers blijven tot deze datum voor u beschikbaar. Nieuwe functionaliteit zal echter niet meer toegevoegd worden. Na 15 september 2019 is het niet meer mogelijk om in te loggen op Davilex Online en uw administratie in te zien. Uw abonnement wordt automatisch beëindigd, de verwerkersovereenkomst tussen uw organisatie en Davilex komt te vervallen en uw administratie zal in overeenstemming met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verwijderd worden.

  Wij adviseren u om tijdig een afspraak te maken voor migratie van uw administratie en hier niet tot het laatste moment mee te wachten. Vele Davilex Online-gebruikers zijn inmiddels naar tevredenheid overgestapt en we verwachten de komende maanden nog vele migraties uit te voeren. Om er zeker van te zijn dat de migratie plaatsvindt op een voor u geschikt moment, kunt u nu reeds een afspraak maken, ook als die afspraak verder in de toekomst ligt. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze medewerkers van Klantenservice. Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 030-6391 555, optie 1.

  Hoe kan ik XML Auditfiles exporteren?

  Met een auditfile kunt u bij controle van de Belastingdienst de benodigde informatie verstrekken aan de belastinginspecteur, ook als Davilex Online niet meer beschikbaar is.

  Om auditfiles aan te maken, klikt u op het tabblad Boekhouden in de groep Periodiek op Audit files. Selecteer het boekjaar waarover u de auditfile wilt aanmaken en klik op Exporteer. Geef vervolgens aan dat u het bestand op wilt slaan, selecteer de gewenste locatie en klik op Opslaan. Wij adviseren u om een backup van deze bestanden te maken op bijvoorbeeld een USB-stick en deze op een veilige plaats te bewaren.

  Hoe kan ik een XML Auditfile inzien?

  Om een XML Auditfile te openen, heeft u een XML Viewer nodig. Er zijn verschillende aanbieders van XML Viewers. Onderstaand noemen we er twee:

Vragen of advies?

Neem contact op

Wij helpen u graag bij het kiezen van uw juiste oplossing. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel 030-6391 555 of maak gebruik van het contactformulier.

* Verplicht veld

Davilex is onderdeel van de Visma Groep
KVK Nummer: 30185090