• Davilex Online Ledenadministratie stopt

  Davilex Online Ledenadministratie stopt

  Uw online ledenbeheerprogramma stopt. Op deze pagina vindt u meer informatie en antwoord op veelgestelde vragen. 

Davilex Online Ledenadministratie stopt

Davilex heeft besloten om per direct te stoppen met de ontwikkeling van Davilex Online Ledenadministratie. Het programma is nu ruim twee jaar op de markt en in die tijd hebben onvoldoende verenigingen voor onze online oplossing gekozen om het programma te kunnen continueren. Dat vinden wij erg jammer en wij zullen alles in het werk stellen om de overstap naar naar een ander ledenbeheerprogramma zo makkelijk mogelijk te maken. 

Wat zijn de gevolgen voor uw vereniging?

Davilex Online Ledenadministratie blijft tot medio 2020 beschikbaar. U heeft dus ruim de tijd om over te stappen naar een ander ledenbeheerpakket. Wij zoeken momenteel naar geschikte alternatieven, zodat de overstap voor u zo makkelijk mogelijk wordt. In de periode dat Davilex Online Ledenadministratie nog beschikbaar is, zal geen nieuwe functionaliteit toegevoegd worden. Ook het uitbreiden van het abonnement met aanvullende diensten als de directe bankkoppeling is niet meer mogelijk.  Wel kunt u gewoon gebruik blijven maken van de bestaande functies in het programma. U kunt dus contributie blijven berekenen en uw lidgegevens blijven inzien. Ook onze  helpdesk blijft voor vragen wel bereikbaar. De komende tijd houden we u via e-mail op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. 

Veelgestelde vragen - FAQ

 • Beëindiging Davilex Online Ledenadministratie

  Hoe kan ik de gegevens in mijn administratie veiligstellen?

  Verschillende gegevens kunt u exporteren vanuit Davilex Online Ledenadministratie:

  Relaties
  De gegevens van de relaties kunt u exporteren door op de pagina ‘Leden & Andere Relaties’ op ‘Exporteren’ te klikken. Personen en bedrijven moeten afzonderlijk geëxporteerd worden. Het csv-bestand dat bij de export aangemaakt wordt, kan mogelijk geïmporteerd worden in een ander ledenbeheerprogramma.

  Een andere mogelijkheid is om een rapport met relatiegegevens aan te maken en dit rapport te exporteren. U kunt bijvoorbeeld een rapport opstellen voor personen met alle categorieën en alle gegevens.

  Facturen
  Lijsten met factuurgegevens kunnen geëxporteerd worden door op op de pagina ‘Facturen’ op de knop ‘Facturenlijst exporteren’ te klikken.

  Contributie instellingen
  Het is niet mogelijk om de instellingen van de diverse categorieën te exporteren. Het is daarom raadzaam om de instellingen te noteren en/of screenshots te maken. Wel kan er een rapport opgesteld worden van welke categorie(ën) een relatie lid is met daarbij de contributietermijn(en), termijnbedrag(en) en inschrijfbedrag(en). 

  Tot wanneer kan ik een contributie berekening doen?

  Zolang Davilex Online Ledenadministratie beschikbaar is, kunt u contributie berekenen. De berekening maken aan het begin van 2020 voor het komende jaar is dus geen probleem. Wij adviseren u het registreren van de betalingen in een ander systeem vast te leggen.

  Hoe kan ik de directe bankkoppeling stoppen?

  U kunt de directe bankkoppeling stoppen door bij de instellingen onder de tab Directe bankkoppeling op de knop ‘Deactiveer directebankkoppeling’ te klikken. Stapt u over naar een programma dat een directe bankkoppeling ook ondersteunt, dan kunt u de koppeling opnieuw aanvragen.

  Ik wil de ledenadministratie koppelen aan Visma eAccounting

  Het is niet meer mogelijk om Davilex Online Ledenadministratie te koppelen aan Visma eAccounting.

  Ik wil de directe bankkoppeling activeren

  Het is in Davilex Online Ledenadministratie niet meer mogelijk om de directe bankkoppeling te activeren.

  Ik wil een hogere ledenstaffel, meer gebruikers of een nieuwe module

  Het is niet meer mogelijk om uw abonnement op Davilex Online Ledenadministratie uit te breiden met een hogere ledenstaffel, gebruikers of nieuwe module. 

  Hoe kan ik de koppeling met Visma eAccounting stoppen?

  De koppeling met Visma eAccounting kunt u stoppen door de instellingen te openen en onder de tab Koppeling Visma eAccounting op de knop ‘Koppeling verbreken’ te klikken.

  U kunt hierna gebruik blijven maken van Visma eAccounting als financieel programma. Wilt u ook uw abonnement op Visma eAccounting beëindigen? Neem dan contact op met Visma Software (020-355 2999).

  Hoe gaat het met de financiële afhandeling?


  Heeft uw abonnement een einddatum na beëindiging van Davilex Online Ledenadministratie? Dan wordt het abonnementsgeld naar rato gecrediteerd. Contractverlengingen worden per 1 oktober 2019 niet meer gefactureerd.

Vragen? Bel 030-6391 555, optie 3

Vragen? Bel 030-6391 555, optie 3

Heeft u een vraag naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Neem contact met ons op, we zijn u graag van dienst.

030 - 6391 555

info@davilex.nl

Vragen of advies?

Neem contact op

Wij helpen u graag bij het kiezen van uw juiste oplossing. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel 030-6391 555 of maak gebruik van het contactformulier.

* Verplicht veld

Davilex is onderdeel van de Visma Groep
KVK Nummer: 30185090