• Werk tot 60% sneller met de directe bankkoppeling!

  Werk tot 60% sneller met de directe bankkoppeling!

Activeer de directe bankkoppeling en start met tijd besparen!

Directe bankkoppeling

Handmatig banktransacties downloaden en importeren kost u veel tijd. Dat kan makkelijker en sneller als u de directe bankkoppeling activeert. Banktransacties worden dan dagelijks automatisch opgehaald bij de bank en als boekingsvoorstel in de administratie gezet. Bijna alle transacties worden herkend. U hoeft alleen nog maar te controleren en te accorderen.   

Sterk verbeterde herkenning

Tot 90% van de geïmporteerde transacties wordt automatisch door het boekhoudprogramma herkend. Dit komt doordat transacties nu ook worden herkend aan het factuurnummer in de omschrijving. Daarnaast kunt u de herkenningstekst specifieker maken door 2 criteria op te geven. Zo worden nog meer transacties automatisch herkend. 

Bespaar tot 60% tijd

Is de bankkoppeling eenmaal geactiveerd, dan staan de banktransacties voortaan bij het openen van de administratie direct als boekingsvoorstel voor u klaar. Dit betekent dat u de banktransacties niet meer handmatig hoeft te downloaden en importeren. Dat gecombineerd met de sterk verbeterde herkenning bespaart u zo maar tot 60% van uw tijd

Veel gemak, lage kosten

Voor het activeren van de directe bankkoppeling wordt € 12,50 aansluitkosten in rekening gebracht. Het gebruik van de directe bankkoppeling kost slechts € 1,- per rekening p/m. Wilt u ook meer gemak en starten met tijd besparen? Vraag de directe bankkoppeling dan direct aan!

Bekijk de tutorial en zie hoe het werkt!

Directe bankkoppeling activeren

De directe bankkoppeling vraagt u binnen een paar minuten aan bij uw bank. In het stappenplan 'Directe bankkoppeling aanvragen' leggen we u stap-voor-stap uit hoe. Benieuwd hoe de directe bankkoppeling werkt? Bekijk bovenstaande tutorial!
Bank
Afschriften ontvangen
Betalingen versturen
Incasso's versturen
        
ABN AMRO Bank
v x
x
ING Bank
v v
v
Rabobank
v v v
Triodos Bank
v x
x
bunq
v v
x

Directe bankkoppeling ABN AMRO aanvragen

Directe bankkoppeling ING aanvragen

Directe bankkoppeling Rabobank aanvragen

Directe bankkoppeling Triodos Bank aanvragen

Directe bankkoppeling bunq aanvragen

Veelgestelde vragen - FAQ

 • Directe bankkoppeling

  Hoe kan ik me aanmelden voor de directe bankkoppeling?

  U kunt de koppeling aanvragen op de website van uw bank. Ga naar www.davilex.nl/directebankkoppeling en klik op het logo van uw bank om direct naar de juiste pagina te gaan. Op bovengenoemde pagina vindt u ook een stappenplan waarin we stap-voor-stap uitleggen hoe u de bankkoppeling activeert.

  Waar vind ik de activatiecode die ik nodig heb bij de aanmelding?

  De activatiecode vindt u in uw boekhoudprogramma. Op de software van Davilex en klik op het tabblad Start in de groep Licentie en modulebeheer op Info. In het pop-up venster dat geopend wordt, vindt u de activatiecode. Achter deze code staat een kopieer-icoon. Door hierop te klikken, kopieert u de code en kunt u de code eenvoudig plakken in het invoerveld bij uw bank. 

  Welke softwareleverancier moet ik kiezen bij mijn aanvraag? Davilex wordt niet vermeld.

  Bij uw aanvraag selecteert u softwareleverancier 'Visma Software'. Davilex is onderdeel van de Visma Groep en kan daarom gebruikmaken van de infrastructuur van Visma Software.  

  Kan ik de directe bankkoppeling ook gebruiken voor bankrekeningen in vreemde valuta?

  Nee, bij rekeningen in vreemde valuta kan de directe bankkoppeling niet gebruikt worden. 

  Kan ik de directe bankkoppeling ook gebruiken voor spaarrekeningen?

  Nee, er kan geen directe bankkoppeling gemaakt worden tussen een spaarrekening en uw boekhoudprogramma. 

  Is het gebruik van de directe bankkoppeling gratis?

  Het gebruik van de directe bankkoppeling is bijna gratis. Voor het gebruik van de koppeling wordt namelijk slechts € 1,- per maand per bankrekening in rekening gebracht. Dit bedrag wordt per jaar naar rato gefactureerd. 

  Daarnaast worden aansluitkosten ad € 12,50 per aanvraag in rekening gebracht. Worden binnen een maand meerdere bankkoppelingen aangevraagd, dan worden aansluitkosten eenmalig berekend. Facturatie gaat in op de 1ste van de maand waarin de bankkoppeling aangevraagd wordt. Sluit u in juni bijvoorbeeld 2 bankrekeningen aan, dan wordt eenmalig € 12,50 berekend en 7 x € 1,- per bankrekening (= naar rato berekend). Het totaal van de factuur komt daarmee op € 26,50.

Vragen of advies?

Neem contact op

Wij helpen u graag bij het kiezen van uw juiste oplossing. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel 030-6391 555 of maak gebruik van het contactformulier.

* Verplicht veld

Davilex is onderdeel van de Visma Groep
KVK Nummer: 30185090