• Activeer de bankkoppeling in een paar eenvoudige stappen

    Activeer de bankkoppeling in een paar eenvoudige stappen

Stappenplan 'Bankkoppeling activeren'

Stap 1 - Informeer uw cliënt over de voordelen van de directe bankkoppeling
Stap 2 - Uw cliënt vraagt de directe bankkoppeling aan bij de bank
Stap 3 - De bank stuurt een activatiecode naar uw cliënt
Stap 4 - Uw cliënt stuurt u de activatiecode
Stap 5 - U activeert de koppeling in de administratie van uw cliënt

Stap 1 - Informeer uw cliënt over de voordelen van de directe bankkoppeling

De directe bankkoppeling kan uitsluitend door de rekeninghouder bij de bank aangevraagd worden. Om de bankkoppeling te activeren, moet uw cliënt dus enkele stappen doorlopen. We hebben een voorbeeldbrief opgesteld die u naar uw cliënten kunt sturen. Hierin worden de voordelen van de directe bankkoppeling vermeld en stap-voor-stap uitgelegd hoe uw cliënt de directe bankkoppeling aan kan vragen. Deze voorbeeldbrief, die u via onderstaande knop kunt downloaden, is in Word-formaat en kunt u desgewenst aanpassen.

Voorbeeldbrief downloaden

 
Aanmeldcode

Bij het aanvragen van de directe bankkoppeling heeft uw cliënt uw aanmeldcode nodig. Deze aanmeldcode vindt u op het informatievenster. Dit venster activeert u door in het programma op het tabblad Start in de groep Licentie- en modulebeheer op Info te klikken. De aanmeldcode kunt u makkelijk kopiëren door op het icoontje achter de code te klikken. Deze code kunt u in de voorbeeldbrief plakken. 

Stap 2 - Uw cliënt vraagt de directe bankkoppeling aan bij de bank

Uw cliënt vraagt de bankkoppeling aan op de website van zijn of haar bank. De betreffende aanvraagpagina kan geopend worden door op de pagina davilex.nl/directebankkoppeling op het logo van de bank te klikken. Deze internetpagina en bijbehorende instructie staat ook vermeld in de voorbeeldbrief. 

Stap 3 - De bank stuurt een activatiecode naar uw cliënt

Is de aanvraag voltooid, dan wordt de aanvraag door de bank verwerkt en ontvangt uw cliënt binnen vijf werkdagen een activatiecode. 

Stap 4 - Uw cliënt stuurt u de activatiecode

Heeft de cliënt de activatiecode ontvangen, dan stuurt hij de code (via e-mail) naar u. In de voorbeeldbrief kunt u het e-mailadres invullen waarop u de activatiecode wilt ontvangen.

Stap 5 - U activeert de koppeling in de administratie van uw cliënt

Om de bankkoppeling te activeren, opent u de administratie van uw cliënt en gaat u naar het tabblad Internetbankieren. Klik hier in de groep Instellingen op Aanmelden voor directe bankkoppeling. Voer de activatiecode die u van uw cliënt heeft ontvangen in en klik  op OK. De directe bankkoppeling is nu actief en u kunt direct bankafschriften ophalen bij uw bank. 

Let op: de directe bankkoppeling werkt niet in combinatie met spaarrekeningen. Banktransacties kunnen niet met terugwerkende kracht opgehaald worden. Is de koppeling bijvoorbeeld geactiveerd op 1 juni, dan kunnen geen transacties opgehaald worden met een datum vóór 1 juni. 

Vragen over de bankkoppeling?

Heeft u een vraag over de directe bankkoppeling? Neem contact met ons op, we zijn u graag van dienst.

030 - 6391 555 (optie 1)

06 5513 22 23

info@davilex.nl

Davilex is onderdeel van de Visma Groep
KVK Nummer: 30185090